Entertainment

Johan Nijenhuis presenteert ‘Lieke de bitch’

15-05-2015 14:23

AMSTERDAM – Nadat hij Lieke van Lexmond haar filmdebuut gaf in Volle Maan en haar een hoofdrol toebedeelde in Toscaanse Bruiloft, heeft Johan Nijenhuis in zijn film Rokjesdag een nieuwe uitdaging voor haar in petto. “Lieke is zo likeable als wat, maar nu gaan we haar zien zoals we haar nog nooit hebben gezien. Als een ijskoude bitch.”

“Het zal spannend worden voor Lieke”, voorspelt Nijenhuis. De regisseur presenteerde vrijdag de cast voor zijn nieuwe film Rokjesdag, die in het voorjaar van 2016 uitkomt. In de romantische komedie over een groep singles die op de eerste lentedag van het jaar samenkomt voor een speeddate-kookworkshop speelt Van Lexmond wederom een hoofdrol. Haar personage Marijke is een succesvol advocate van 36 met rammelende eierstokken. Ze date zich een slag in de rondte, maar schrikt alle mannen af met haar directheid. Van Lexmond: “Het is in de basis een vrij onsympathieke rol. Dat vind ik heel spannend, maar ook heel leuk.”

Single

Het wordt voor Lieke nog een hele uitdaging zich in te leven in de rol. “Ik ben niet zo bekend met het verstokte vrijgezellenbestaan, dat hebben we allemaal wel kunnen volgen. Maar ik ken de verhalen wel van vrouwen om mij heen. Daar probeer ik me door te laten inspireren.”

Ze heeft een dame in het bijzonder in haar hoofd. “Een advocate die dezelfde struggles doormaakt. Ze weet het nog niet, maar ik ga Marijke denk ik wel een beetje op haar baseren.” Lachend: “Misschien kan ze er nog een paar wijze lessen uithalen.”

Weer

Volgende week beginnen de opnames voor de film, die zich afspeelt in Amsterdam. Nijenhuis houdt zijn adem in wat betreft het weer. “Het wordt een hele uitdaging voor cast en crew. We draaien veel binnen, maar zodra de zon gaat schijnen vertrekken we naar het Vondelpark voor de buitenscènes.”

De regisseur verheugt zich op het filmen in het stadspark. “Het is natuurlijk de ultieme ‘rokjesdaglokatie’ en het voordeel van Amsterdam is ook dat daar niet iedereen meteen van zijn fiets springt om te kijken en foto’s te maken.”

Vakantie

Nijenhuis werkt voor Rokjesdag met een strak schema, dat hem is opgelegd door zijn familie. “Op 4 juli begint de zomervakantie van mijn dochter en dan moeten we klaar zijn. Vorig jaar was ik de hele zomer aan het draaien voor Apestreken, het jaar daarvoor zat ik de hele zomer in Toscane en het jaar daarvoor op Ibiza. Deze keer heb ik thuis moeten beloven dat ik met mijn gezin mee op vakantie ga. Dus dat wordt doorwerken.”