Entertainment

A-ha geeft show in Amsterdam

21-04-2015 11:58

DELFT – A-ha treedt donderdag 31 maart 2016 op in de Heineken Music Hall in Amsterdam, laat concertorganisator Mojo weten. Het concert maakt deel uit van de reünietournee van het trio. Vorige maand werd bekendgemaakt dat de Noren nog één keer op tournee zouden gaan.

A-ha scoorde in de jaren tachtig hits als Take On Me, The Sun Always Shines On TV en Cry Wolf. Ook was de band in 1987 verantwoordelijk voor de titelsong van de James Bond-film The Living Daylights. In totaal brachten Morten Harket, Magne Furuholmen en Paul Waaktaar-Savoy tien studioalbums uit en verkocht de groep ruim 35 miljoen albums.

De Noren gaven vijf jaar geleden hun laatste concert in Nederland. Destijds spraken ze van een afscheid. Ruim vijf jaar later blijkt dat afscheid toch niet zo definitief te zijn geweest. Harket en zijn collega’s brengen in september het nieuwe album Cast In Steel uit en gaan vervolgens op tournee door Europa.

“Ik kijk er naar uit om weer te gaan toeren, ik denk dat het geweldig wordt”, aldus de zanger. “We blijven daarna niet bij elkaar. We hebben afgesproken dat we één album doen en één tournee. Nog één nieuw hoofdstuk.”