Entertainment

Komend najaar nieuwe soloplaat Don Henley

16-04-2015 18:16

DALLAS – Don Henley komt in het najaar met een nieuw soloalbum, zijn eerste in vijftien jaar. Dat vertelde de Eagleszanger en -drummer in een interview met het Amerikaanse charitynetwork Chideo. De plaat die Cass County gaat heten is zo goed als af, maar Henley heeft het op dit moment te druk met de Eagles om de laatste puntjes op de i te zetten.

“Ik heb zeventien songs opgenomen en ben de laatste vier à vijf jaar met het album bezig geweest”, zegt Henley in het interview. Hij omschrijft de muziek als ‘countryachtig’. Hij nam de plaat deels op in Nashville, deels thuis in Dallas en deels in Zuid-Californië, in nauwe samenwerking met producer Stan Lunch die ook al bij Eagles-platen betrokken was. Er werken volgens Henley een aantal opmerkelijke gastmusici mee, maar namen wil hij nog niet prijsgeven.

Het album is vernoemd naar het stadje Cass County, in Texas, waar hij opgroeide en geïnspireerd raakte door de muziek die hij in die tijd hoorde, aldus de Eagleszanger. “Later kwam ik erachter dat er in wel dertien Amerikaanse staten een plaats is die zo heet.”

Henley maakte tot dusverre naast zijn werk met de Eagles vier soloalbums die stuk voor stuk succesvol waren in ons land. De meest recente, Inside Job, verscheen in 2000. In 1985 had hij een solohit met het nummer The Boys of Summer dat nog altijd in de Radio 2 Top 2000 staat.

Op dit moment is Henley nog met de Eagles op tournee door de Verenigde Staten. Als die er eind juni op zit wil Henley zich volledig storten op het afronden van zijn soloplaat.