Entertainment

Gunneweg in Kinderen voor Kinderen-musical

03-04-2015 07:43

AMSTERDAM – De tournee van de Kinderen voor Kinderen-familiemusical Waanzinnig Gedroomd wordt wegens succes verlengd. Van 12 tot en met 23 augustus is de voorstelling twee weken te zien in het DeLaMar Theater in Amsterdam.

Dat hebben de makers vrijdag bekendgemaakt. De hoofdrol van Meester Augustus wordt gespeeld door Pepijn Gunneweg, die eind vorig jaar afscheid nam van zijn vaste gezelschap The Ashton Brothers. Hij neemt de rol over van acteur Steyn de Leeuwe die wegens andere verplichtingen verhinderd is.

Voor Gunneweg is de rol een droom die uitkomt. “Ik was vroeger een ongekend groot Kinderen voor Kinderen-fan”, vertelt hij. “En stiekem ook heel erg verliefd op de tweelingzusjes Dagmar en Lara Brusse die grote hits als ‘Ha ha ha je vader’ en ‘Meidengroep’ zongen. Ik woonde echter zoals veel mensen van mijn generatie te ver weg om auditie te mogen doen.”

Waanzinnig gedroomd was sinds afgelopen oktober al meer dan 120 keer in theaters in heel Nederland te zien. De musical bevat alle grote hits uit het 35-jarige bestaan van het beroemde VARA-kinderkoor.