Entertainment

Zanger Zayn Malik verlaat One Direction

25-03-2015 17:54

LOS ANGELES – Zayn Malik verlaat One Direction. “Na vijf geweldige jaren heeft Zayn Malik besloten One Direction te verlaten”, meldt de boyband woensdag op Facebook.

Screen Shot 2015-03-25 at 18.15.07

“Mijn tijd bij One Direction heeft me meer gebracht dan ik me ooit voor had kunnen stellen. Maar na vijf jaar heb ik het gevoel dat het het juiste moment is om de band te verlaten”, laat Zayn weten. “Ik wil mijn excuus aanbieden aan de fans, maar ik moet doen wat goed voelt. Ik vertrek omdat ik een normale 22-jarige wil zijn, met tijd om te relaxen en privacy.”

Eerder gingen al geruchten dat de 22-jarige zanger uit de band wilde stappen omdat hij helemaal klaar zou zijn met One Direction. Vorige week liet Malik al het Aziatische deel van de 1D-tournee schieten omdat hij te gestrest was om door te gaan. Die week kwam de relatie met zijn verloofde Perrie Edwards in zwaar weer nadat hij in Thailand met een vrouwelijke fan was gefotografeerd.

De vier overgebleven bandleden, Harry Styles, Louis Tomlinson, Niall Horan en Liam Payne gaan wel door met 1D. Zij laten weten verdrietig te zijn door het vertrek van Malik, maar ze respecteren zijn keuze. “De afgelopen vijf jaar waren geweldig, we hebben samen zoveel meegemaakt en zullen altijd vrienden blijven. We gaan met zijn vieren door en kijken uit naar het opnemen van ons nieuwe album en het zien van al onze fans tijdens het volgende deel van onze wereldtournee.”