Entertainment

Oprah Winfrey veilt inboedel

18-03-2015 02:21

CHICAGO – Oprah Winfrey vertrekt uit haar appartement in Chicago en is niet van plan haar volledige inboedel mee te sjouwen. Op 25 april worden bijzondere spullen uit haar collectie geveild, zo maakte veilinghuis Leslie Hindman bekend.

Meer dan 500 items gaan onder de hamer waaronder antieke meubels, schilderijen, tekeningen, porselein, zilver, kleding en accessoires. Ook haar omafiets is te koop. “Er zijn veel spullen van 50 tot 100 tot 200 dollar klasse”, meldt Leslie Hindman aan People. “Mensen houden van haar. Iedereen zal erg blij zijn om iets te kunnen bezitten dat van Oprah is geweest.” Ook zijn er items die minimaal 120.000 dollar op moeten leveren. De opbrengsten gaan naar Oprah’s Leadership Academy Foundation die de in 2007 geopende Oprah Winfrey Leadership Academy for Girls in Zuid-Afrika financiert.

Oprah sluit binnenkort de deuren van haar studio in Chicago waar ze jarenlang de Oprah Winfrey Show opnam. In 2011 debuteerde de talkshowveteraan met haar eigen televisiestation Oprah Winfrey Network (OWN), waarmee ze nu naar Los Angeles verhuist.