Entertainment

Baas Dolce & Gabbana-magazine stapt op

18-03-2015 10:45

LOS ANGELES – Guiliano Federico, de hoofdredacteur van het Dolce & Gabbana-webmagazine, stapt op. Hij heeft zijn besluit genomen uit protest tegen de uitlatingen van het modetweetal in een interview. Dolce en Gabbana stelden dat alleen heterokoppels kinderen zouden kunnen opvoeden.

“Ik ben van overtuiging dat modeontwerpers zich bij hun leest moeten houden, namelijk kleding ontwerpen”, stelt Federico woensdag op zijn Facebookpagina. “De recente uitspraken van Stefano en Domenico staan niet alleen in schril contrast met die overtuiging, maar ook met mijn persoonlijke gevoelens en de strijd naar een meer menswaardige samenleving.”

Federico, die sinds 2008 hoofdredacteur van het veelgelezen blad was, zegt een trotse Italiaan te zijn. “Maar ik ben er ook van overtuigd dat Italië haar best moet doen om een meer moderne en gelijkwaardige toekomst te creëren voor haar inwoners en kinderen. Al haar kinderen.”

Elton John

Domenico Dolce en Stefano Gabbana hebben met hun uitlatingen meer mensen tegen zich in het harnas gejaagd. Beroemdheden als Elton John, Martina Navratilova en regisseur Ryan Murphy (Glee, American Horror Story) hebben opgeroepen tot een boycot van kleding van het beroemde duo.

In het interview stelde het homoseksuele tweetal dat ‘het leven zijn natuurlijke loop moet hebben. Voortplanting moet een daad van liefde zijn, niet iets met buisjes, zaad uit een catalogus of gehuurde baarmoeders’. Eerder spraken de twee Italiaanse ontwerpers zich ook al uit tegen het homohuwelijk. Dolce en Gabbana lieten dinsdag weten niemand te hebben willen kwetsen. Uit talloze grote onderzoeken is gebleken dat er geen enkel bewijs is dat partners van hetzelfde geslacht slechtere ouders zouden zijn de heterostellen.

Het onderwerp kwam ter sprake in het interview omdat Dolce en Gabbana hun nieuwe wintercollectie opdragen aan moeders over de hele wereld. Dolmenico Dolce en Stefano Gabbana waren lange tijd behalve zakenpartners ook levenspartners.