Entertainment

Eerste trailer docu Kurt Cobain online

11-03-2015 21:18

SEATTLE – Velen wachten met smart op de documentaire over het leven van de overleden Nirvana-frontman Kurt Cobain. Yahoo Movies heeft nu de eerste trailer prijsgegeven van Kurt Cobain: Montage of Heck.

De korte trailer bevat beelden van onder andere homevideo’s waarop de zanger te zien is met zijn toenmalige vrouw Courtney Love en zijn dochter Frances Bean Cobain. Daarnaast zien we een geanimeerde versie van Cobain en ander privémateriaal. In de documentaire is tevens nieuwe muziek te horen van hem.

De nabestaanden hebben de beelden beschikbaar gesteld voor de docu. Regisseur Brett Morgen werkte nauw samen met Kurts dochter Frances Bean (22) om een zo realistisch mogelijk beeld te scheppen van haar vader. “De film geeft zonder taboes toegang tot de archieven van Cobain, terug naar zijn nog nooit vertoonde homevideo’s, opnames, kunstwerken, fotografie, tijdschriften, demo’s en persoonlijke archieven, net als meerdere Nirvana-liedjes en optredens”, luidt een persverklaring van HBO.

Nevermind

In de jaren negentig werd Cobain wereldberoemd als frontman en gitarist van de grungeband Nirvana uit Seattle. Met het album Nevermind brak de band, met Dave Grohl op de drums, definitief door bij het grote publiek. Het nummer Smells Like Teen Spirit wordt nog steeds gezien als een van de beste nummers aller tijden. Op 8 april 1994 werd de toen 27-jarige Cobain dood gevonden in zijn huis in Seattle. Hij had zichzelf daar van het leven beroofd.

De première van de film vindt plaats op 4 mei op HBO in Amerika.