Entertainment

‘Coen en Sander in film Bassie & Adriaan’

05-03-2015 17:02

HILVERSUM – De kans is groot dat 3FM-dj’s Coen Swijnenberg en Sander Lantinga bijrollen gaan spelen in de nieuwe Bassie & Adriaan-film. De producent heeft het tweetal benaderd voor een rol als verhuizers in een scène met de boef Slome Japie (Bas van Toor). Dat heeft het tweetal donderdag op de radio bekendgemaakt.

Swijnenberg en Lantinga hebben overigens nog niet toegezegd. Zij moeten nog kijken of het logistiek haalbaar is de draaidag in hun drukke levens in te plannen, meldden zij in hun programma. Het zou voor beide dj’s hun acteerdebuut in een speelfilm zijn.

In de film, die officieel de titel Keet & Koen en de speurtocht naar Bassie & Adriaan heet, worden Bassie en Adriaan vlak voordat zij een grote onderscheiding krijgen ontvoerd door de Jonkheer (Fabian Jansen), een neef van de gemene Baron uit de oude serie. Hun lot ligt in de handen van straatartiesten Keet (Janouk Kelderman) en Koen (Patrick Martens) en commissaris Kroon (Van Reeden), die een zoektocht starten. De opnames gaan binnenkort van start. De film is vanaf 7 oktober in de bioscopen te zien.