Media

Mannen gek op kreeften, vrouwen op varkens

04-03-2015 18:24

LONDEN – Het Britse onderzoeksbureau YouGov heeft onderzoek gedaan naar de favoriete dieren van Britten en de uitkomst is bizar te noemen. Mannen blijken helemaal weg te zijn van kreeften terwijl vrouwen smelten voor kleine varkentjes.

Het lijstje met de favoriete dieren van vrouwen is nog enigszins ‘voorspelbaar’. Na varkentjes bezetten katten, pony’s, ezels, chinchilla’s, panda’s, konijnen, cavia’s, zebra’s en Afrikaanse dwergegels de lijst met favoriete dieren. De dieren die door mannen worden aangemerkt als favoriet zijn aanzienlijk minder voorspelbaar. Van een kreeft zou je niet verwachten dat hij op de eerste plaats staat, maar ook de overige negen dieren zijn niet de soorten waar je meteen aan denkt: alligators, stekelbaarzen, haaien, arenden, octopussen, mieren, narwallen, schorpioenen en spinnen.

Volgens Will Dahlgreen van YouGov zijn er wel duidelijk kenmerken aan te wijzen. Zo houden vrouwen vooral van aaibare en knuffelbare dieren terwijl mannen het liefst met dieren te maken hebben die agressief, heldhaftig of ronduit eng zijn.

Wanneer alle favoriete dieren op één hoop worden gegooid, is de uitkomst een stuk minder spannend. Het dier dat bij zowel bij mannen als vrouwen geen kwaad kan doen, is de hond.