Media

Man smokkelt 770.000 dollar in koffers

04-03-2015 11:12

NEW YORK – In de koffers van een man die van JFK Airport in New York naar het Midden-Oosten wilde vliegen, heeft het personeel van de luchthaven dinsdag ruim 770.000 dollar cash gevonden. Abdulkarim Altareb had de biljetten verstopt in pakjes pijnstillers, pleisters en Dove-zeepjes, schrijft New York Post.

De 48-jarige Jemeniet wilde op 1 maart op het vliegtuig naar Qatar stappen. Toen de Amerikaanse douane en medewerkers van de grensbewaking hem vroegen of hij geld bij zich had om aan te geven, loog hij. Op het formulier van de douane vulde hij in dat hij slechts 6.500 dollar bij zich had, ruim onder de wettelijke limiet van 10.000 dollar.

Toen argwanende agenten zijn bagage controleerden, ontdekten ze talloze rollen met biljetten van 100 en 50 dollar, in diverse farmaceutische verpakkingen en in de zool van een paar Adidas-sneakers. In totaal vonden de douanebeambten ruim 770.000 Amerikaanse dollars in de bagage van de man.

Toen Abdulkarim met de vondst geconfronteerd werd, vertelde hij dat het geld bestemd was voor een bouwwerk in Jemen. “We willen een gebouw bouwen in Jemen. Dit is het geld van mijn broers.” Hij is aangeklaagd voor het smokkelen van een grote hoeveelheid contant geld.