Media

Schorpioen prikt Canadees in vliegtuig

03-03-2015 18:05

ST. JOHN – Adam Young en Brendan Dawson zullen hun trip naar Zuid- en Midden-Amerika niet snel vergeten. De twee Canadezen dachten lekker te kunnen slapen tijdens hun vlucht van Colombia naar Mexico, maar Adams schoonheidsslaapje werd ruw verstoord door een schorpioen. Het beestje was ongemerkt het vliegtuig ingekomen en dat heeft Adam geweten. Na drie keer door de schorpioen te zijn gestoken, werd hij wakker met helse pijnen.

“We hadden een hele rij stoelen voor onszelf, ideaal voor een tukkie. Net toen ik in slaap viel, voelde ik een insect onder mijn shirt kriebelen”, schrijft Adam volgens CBC op zijn Facebookpagina. Hij probeerde het dier van zijn lichaam te vegen, maar het was op dat moment al te laat. “De schorpioen had me al drie keer gestoken. Ik sprong meteen uit mijn stoel en veroorzaakte natuurlijk paniek in het vliegtuig.” Overigens bleef Brendan eerst nog rustig zitten omdat hij dacht dat zijn maatje de boel voor de gek aan het houden was.

Maar van een grap was geen sprake, volgens Adam. “Het gif ging snel door mijn aderen en de pijn was verschrikkelijk. Ik probeerde rustig te blijven, maar van binnen was ik langzaam aan het sterven.” De piloot twijfelde geen moment en maakte rechtsomkeer naar Colombia. De terugvlucht duurde twintig minuten en bij terugkomst in Colombia werd Adam meteen met een ambulance afgevoerd. Het bleek zijn redding. Volgens kenners was de Canadese vakantieganger gestoken door een extreem giftige schorpioen.

“Ik ben nog altijd niet helemaal lekker, maar ik leef en dat is heel wat. Eigenlijk is het ook wel belachelijk. Ik slaap drie dagen in de jungle en wordt alleen gestoken door wat muggen en juist in het vliegtuig heeft een schorpioen het op me voorzien, dat verzin je toch niet?”, grapt Adam nog.