Media

Backpacker vindt leuke man via publieke brief

03-03-2015 13:34

PICTON – Een Schotse toeriste was zo onder de indruk van een voorbijganger dat ze besloot het er niet bij te laten zitten. Ze schreef een romantische brief en hing deze op een openbare plek, in de hoop de mysterieuze man ooit nog eens te zien. Het werkte.

Backpackster Sarah zag de knappe vreemdeling op het strand in het Nieuw-Zeelandse plaatsje Picton met zijn hond voorbijkomen. ”Ik zat in het gras en keek naar de zee. Jij speelde met je hond”, schreef de Schotse vrouw in haar brief die ze ophing aan de leuning van een trap. Op de website van Daily Mail is te zien dat Sarah flink haar best had gedaan op de brief. ”Ben jij dit?”, staat er met grote letters op. Een pijl wijst naar een tekening van de vreemdeling met zijn hond.

”Ik heb lang bruin haar en droeg een zwart T-shirt en korte broek. Jij hebt sterrentattoos op je torso en je hond heeft een krullende, levendige, blonde vacht. Je rende langs mij en lachte. Heb je zin in een drankje, koffie of een wandeling?” Sarah nodigde hem uit om op een bepaald tijdstip naar hetzelfde strand te komen.

Champagne

Haar oproep had effect. Onder het toeziend oog van een grote groep toeschouwers, die benieuwd waren geworden na de brief van Sarah, kwam de vreemdeling opdagen met een fles champagne. “Hallo, ik ben William. Je had ook gewoon mijn nummer kunnen vragen”, zei hij tegen haar. “Laten we ergens heengaan waar we wat kunnen drinken zonder publiek erbij”, vervolgde hij waarna de toeschouwers begonnen te klappen en te juichen.

De oproep van Sarah deed veel stof opwaaien. Veel mensen hadden de brief gelezen. Zelfs Williams moeder belde hem erover. “Het is een beetje overweldigend. Ik heb nog nooit zoiets meegemaakt”, vertelt William aan Daily Mail. Hij belooft om de fanatieke volgers op de hoogte te houden van hun date.