Entertainment

Edison voor Kensington

02-03-2015 22:48

AMSTERDAM – Het album Rivals van Kensington is maandagavond onderscheiden met een Edison. De muziekprijs werd maandagavond uitgereikt in Amsterdam. Kensington was in de categorie rock genomineerd met Birth Of Joy en Di-rect.

“Met twee keer een volle Ziggo Dome in het vooruitzicht is 2015 het jaar van Kensington – nu al”, schrijft de jury in het juryrapport. “Rivals staat vol met liedjes in de kern zo poppy dat ze op simpelweg een akoestische gitaar moeiteloos overeind zouden blijven. Maar juist de stevige inzet waarmee ze op Rivals worden gebracht, maakt het album de winnaar in de hardste categorie van de Edisons.”

Dotan kreeg maandagavond een muziekprijs voor zijn song Home. The Common Linnets werden onderscheiden voor het album The Common Linnets in de categorie pop. Typhoon viel maandagavond twee keer in de prijzen. Hij kreeg aan het begin van de prijzenregen een Edison in de categorie hiphop, aan het einde van de prijsuitreiking kreeg hij voor Lobi Da Basi ook nog een Edison in de categorie beste album.

De rapper noemde dit in zijn dankwoord ‘een enorme eer’. Typhoon: ‘Wow, twee keer op een rij. Dat komt echt binnen. Het gaat om muziek en liefde, altijd.”