Entertainment

Kaarten Pinkpop in de verkoop

28-02-2015 07:41

LANDGRAAF – De toegangskaarten voor de 46e editie van Pinkpop gaan zaterdagochtend om 10.00 uur in de verkoop. Vorig jaar waren de weekendtickets en kaarten voor de eerste festivaldag binnen een half uur uitverkocht. Die run werd voornamelijk veroorzaakt door fans van The Rolling Stones die de kans om de Britse rockers in Landgraaf in actie te zien niet wilden laten schieten. Twee weken na de start van de voorverkoop waren ook de dagkaarten voor de laatste festivaldag op.

Voor de komende editie van het driedaagse popfestival in Limburg zijn 35.000 weekendtickets beschikbaar (5.000 meer dan voorgaande jaren) en zijn per dag nog eens 25.000 dagjesmensen welkom. De kaarten die het hele weekend geldig zijn en toegang geven tot de campings kosten dit jaar 180 euro. De dagtickets zijn 95 euro. Toegangsbewijzen zijn te koop via internet en bij een aantal VVV-kantoren en cd-winkels. Doorgaans gaan alle weekendtickets op voorhand over de toonbank en zijn met een beetje mazzel nog enkele dagkaarten beschikbaar aan de deur.

Pinkpop vindt dit jaar plaats op vrijdag 12, zaterdag 13 en zondag 14 juni. Voor de vierde keer in zijn lange historie niet tijdens het traditionele pinksterweekend, omdat dat te vroeg in het jaar valt. Op vrijdag staan onder anderen Muse, Elbow, Slash, Faith No More, Paloma Faith en George Ezra op het programma. Zaterdag is het podium voor onder anderen Robbie Williams, Avicii, The Script, Anouk en Kensington. Op het affiche van de laatste festivaldag staan onder anderen Foo Fighters, Pharrell Williams, Sam Smith, De Jeugd van Tegenwoordig en Counting Crows.

Foo Fighters

Vooral de zondag belooft Foo Fighters een publiekstrekker te worden, voorspelde festivalbaas Jan Smeets woensdag bij de presentatie van het programma. Zelfs vanuit omringende landen verwacht hij bezoekers die speciaal voor de Foo Fighters naar Landgraaf afreizen. De Amerikaanse rockers staan ook op 25 juni in België op Rock Werchter, maar daar zijn geen kaarten meer voor te krijgen.

De komende weken belooft Smeets nog twaalf namen aan de line-up toe te voegen.