Media

Brit moet zich legitimeren bij kopen banaan

28-02-2015 15:26

CARLTON – De 50-jarige Tony Morris was onlangs naar een supermarkt in Carlton gegaan. De Engelsman wilde even snel een zakje nootjes en twee bananen kopen. Bij de kassa moest hij zich tot zijn stomme verbazing legitimeren. Volgens het winkelpersoneel omdat hij met zijn gekochte waar alcohol zou kunnen maken.

Morris was met zijn aankopen naar de zelfhelpkassa gegaan en had alles keurig gescand toen hij op het scherm de mededeling kreeg dat hij zich moest legitimeren. Voor hij door had wat er aan de hand was, stond er een beveiligingsmedewerker bij hem. Er kwam ook nog een winkelbediende bij. Die vroeg hem of hij van plan was alcohol te maken van de bananen. ”Ik wil alleen wat voor bij de thee”, zei de verbouwereerde Morris.

Uiteindelijk werd de soep niet zo heet gegeten als ze werd opgediend. Het winkelpersoneel kon er wel om lachen en Morris hoefde zich niet te legitimeren. Tegenover Mirror laat Tesco, de keten waartoe de supermarkt hoort, weten dat het alarm niet meer afgaat als mensen nootjes en bananen kopen.

Overigens is het wel degelijk mogelijk om alcohol uit bananen te halen. Wie bananen laat bederven zorgt ervoor dat door de vergisting alcohol vrijkomt. Die is geschikt voor consumptie.