Media

Chinees maakt ruzie om zitplaats in vliegtuig

27-02-2015 18:41

GUANGZHOU – Een Chinees heeft flink wat stennis geschopt in een vliegtuig. Hij wilde perse bij het raam zitten, ook al had hij een andere stoel toegewezen gekregen. Veiligheidsmedewerkers van de luchthaven Hongqiao Airport moesten de woedende man van boord halen.

De man wilde naar Guangzhou vliegen en koos een plekje bij het raam uit. Toen de passagier die de stoel had geboekt zijn zitplaats opeiste, ging de man door het lint. Hij weigerde te vertrekken, ook nadat het vliegtuigpersoneel hem vroeg naar zijn eigen plaats te gaan.

De man hield de stoel bij het raam bezet en zei tegen de stewardessen dat hij vond dat plaatsen in een vliegtuig niet van tevoren toegewezen moeten worden. In een bus mag je toch ook zitten waar je wilt, hield hij zijn gehoor voor.

Intussen waren veel passagiers het gesteggel om de zitplaats meer dan zat. Ze gingen zich ermee bemoeien en dat zorgde ervoor dat de spanning te snijden was. De piloot besloot niet op te stijgen voordat de lastige passagier van boord werd gehaald. Volgens Shanghaiist gebeurde dat dan ook. Het vliegtuig kon daarna met twee uur vertraging alsnog vertrekken.