Media

Jongen mag niet naar school met Agüero-kapsel

26-02-2015 18:51

ECCLES – Een tienjarige jongen is met zijn Sergio Agüero-kapsel niet welkom op zijn basisschool in de Britse plaats Eccles. Hij moet van de schoolleiding een hoed dragen of thuisblijven tot zijn haar weer is aangegroeid, beweert de familie van de jongen tegenover de Manchester Evening News.

De Britse Tom Moseley heeft zijn hoofd aan de zijkanten kaalgeschoren en zijn haar in het midden van zijn hoofd naar de zijkant gekamd, net zoals de Argentijnse speler van Manchester City. Volgens de school is het kapsel van Tom te extreem en daarom is hij op zijn verjaardag naar huis gestuurd, meldt de regionale krant.

De school zou de ouders drie opties hebben gegeven: het haar knippen, een hoed dragen of thuisblijven totdat het haar is aangegroeid. De ouders kozen voor de laatste optie. “Sergio Agüero is zijn idool. Hij wordt gestraft voor een kapsel, maar hij haalt goede cijfers en gedraagt zich goed in de klas”, zegt zijn vader tegen de krant.

“We hebben duidelijke normen over haar en kleding op onze school. Ouders weten daarvan als ze hun kind hier inschrijven”, reageert het schoolhoofd. De vrouw verzekert dat de opleiding van Tom er niet onder zal lijden. “We willen dat onze leerlingen slagen en zullen er alles aan te doen om dat doel te bereiken.”