Media

Huis gaat in vlammen op door Nutella

26-02-2015 12:04

LONDEN – In het zuidwesten van Londen is een deel van een huis in vlammen opgegaan door een Nutellapot in de vensterbank. Volgens de brandweer werkte de glazen pot als vergrootglas waardoor de zonnestralen versterkt werden.

De Nutellapot stond in de vensterbank van de slaapkamer van een meisje uit Twickenham. Ze gebruikte de glazen pot om al haar plastic armbandjes in te bewaren. Het raam was op het zuiden gericht en het winterzonnetje straalde direct op het glas. Hierdoor werd de hitte geconcentreerd en ontstond er een redelijk grote brand in de meisjeskamer. De brandweer was al snel ter plaatse, maar het vuur heeft heel wat schade in de kamer en het dak aangericht.

De familie was bij het uitbreken van de brand niet thuis, maar hun hondje Chilli kon niet aan de vlammen ontsnappen. De Jack Russell overleed, aldus One News.

De brandweer begrijpt dat mensen in eerste instantie niet willen geloven dat een pot Nutella een dergelijke brand kan veroorzaken. “Maar dat is precies wat er is gebeurd. Neem even vijf minuten de tijd om te controleren of er glas of kristal achter de ramen staat. Dat kan tot een potentieel levensbedreigende vlammenzee leiden.”