Media

Pompoenpitten beter voor humeur dan chocolade

25-02-2015 11:06

LONDEN – Als je in een dipje zit, moeten pompoenpitten bovenaan je snacklijstje staan. In tegenstelling tot normaal emo-voedsel als chocolade, cake en snoep zijn de positieve effecten van pompoenpitten veel langer merkbaar dan van de vaak dikmakende alternatieven. Althans, dat zeggen wetenschappers in The Daily Mail.

Pompoenpitten zijn overigens niet de enige humeurverbeteraars. Ook chiazaad, zalm, rijst, quinoa, kikkererwten, asperges, spinazie en bonen doen het hartstikke goed. Volgens dr. Sarah Schenker is het ook bezopen dat mensen ineens slecht gaan eten als ze in de put zitten. “Het is toch merkwaardig. Goede eetgewoonten worden bij het grof vuil gezet als mensen even niet lekker in hun vel zitten. Gezond eten is juist dan belangrijk”, aldus de diëtiste.

Dat superfoods als pompoenpitten zoveel beter zijn dan bijvoorbeeld chocolade en cake, komt omdat er veel aminozuren in zitten. Door die aminozuren kunnen onze hersenen makkelijker stofjes aanmaken waardoor we ons gelukkig gaan voelen.