Media

Patiënt verlaat ziekenhuis en jat ambulance

24-02-2015 21:12

MANHATTAN – Ross Crampton had niet echt zijn dag. De dertigjarige jatte een motor en reed naar huis naar New Lenox, vlakbij Chicago. Daar aangekomen kreeg hij al snel de politie op zijn dak en dus besloot hij zich op te sluiten en de deur te barricaderen. Na vijf uur bakkeleien met de dienders gaf hij zich gewonnen, weet Chicago Tribune.

Hij werd merkwaardig genoeg niet aangeklaagd door de politie, maar moest wel naar het ziekenhuis voor een psychologische evaluatie. Crampton mocht ook daar al snel weer gaan. En dus ging hij naar huis. Met de ambulance, want die stal hij ook maar meteen. Nadat medewerkers van het ziekenhuis erachter kwamen dat de ambulance was ontvreemd, werd de gps-tracker aangezet. Daaruit bleek dat de ziekenwagen zo’n 5 kilometer verderop was geparkeerd. Hij stond voor het huis van een vriend van Crampton, zag de politie al snel.

De man werd gearresteerd en aangeklaagd voor autodiefstal. Daarvoor werd hij achter de tralies gezet, waar hij blijft zitten totdat zijn zaak voorkomt. Tegen de politie zou hij beweerd hebben dat hij de ambulance ontvreemdde omdat hij ‘niemand had die hem thuis kon brengen’.