Entertainment

Scholieren gratis naar voorstelling ANNE

19-02-2015 12:18

AMSTERDAM – Duizenden scholieren uit heel Nederland kunnen de komende tijd kosteloos naar ANNE, een theatervoorstelling over het leven van Anne Frank die momenteel te zien is in Amsterdam. Het Joods Historisch Museum heeft voor de voorstelling een lespakket ontwikkeld over de gebeurtenissen in de Tweede Wereldoorlog.

‘Project ANNE’ werd donderdag gelanceerd in Theater Amsterdam, dat speciaal gebouwd is voor de theatervoorstelling. Dat gebeurde in het bijzijn van scholieren, geschiedenisleraren en minister Jet Bussemaker van Onderwijs en Cultuur. “Ik wil dat iedereen het verhaal van Anne kent en het nooit meer vergeet”, zei de minister. “Dit onderwijsproject kan helpen om na te denken over hoe we vandaag met elkaar omgaan.”

Het project is opgezet door de Stichting Educatief Programma ANNE, die zich inzet om het besef van de oorlog en de Holocaust bij schoolkinderen van twaalf tot en met achttien jaar te vergroten. “Juist het eigentijdse theaterstuk ANNE is in staat om het belang van het verhaal van Anne Frank aan een nieuwe generatie door te geven”, zegt de stichting. Er zijn lespakketten voor leerlingen voor basisscholen en het voortgezet onderwijs.