Media

Duitse politie vindt verwaarloosde konijnen

18-02-2015 10:53

STUTTGART – De politie van Stuttgart heeft samen met de dierenambulance dinsdag een bijzondere reddingsactie verricht. Bij een huiszoeking vonden de agenten 104 verwaarloosde konijnen, 2 cavia’s en 2 grasparkieten. Ze zijn naar een veilig onderkomen gebracht.

De politie was eigenlijk afgekomen op een melding over een medebewoner van de 48-jarige vrouw. Bij binnenkomst werden de agenten overvallen door stank. Ze vonden vele reismandjes met verwaarloosde dieren in het huis. De vloer lag volgens de hoofdcommissaris van de politie bezaaid met uitwerpselen.

Agenten belden de dierenambulance om de beestjes te vervoeren en verzorgen. Er waren twee busjes voor nodig om alle konijntjes, cavia’s en parkieten naar een asiel te brengen, waar een dierenarts hen onderzocht. Veel van de dieren waren sterk vermagerd. Drie konijnen moesten uit hun lijden worden verlost.

Dragend

De dierenwelzijnsorganisatie Tierschutzverein Stuttgart vertelt Bild dat ongeveer de helft van de konijnen drachtig is. Medewerkers van de organisatie vrezen daarom dat het aantal konijntjes op zal lopen tot ongeveer driehonderd. Alle dieren zijn ondergebracht in hun asiel.

Hoofdcommissaris Lauer denkt dat de vrouw eerst niet heel veel konijnen had. De beestjes moeten zich in de afgelopen maanden flink hebben voortgeplant. De politie onderzoekt of de vrouw zich schuldig heeft gemaakt aan dierenmishandeling.