Media

VVV in New York raadt Florida Keys aan

17-02-2015 17:51

NEW YORK – Het VVV-kantoor van Ithaca in de Amerikaanse staat New York geeft de moed op. De website VisitIthaca raadt toeristen aan om New York over te slaan en op vakantie te gaan naar de Florida Keys.

Medewerkers van de VVV van Ithaca zijn het winterse weer in het noordoosten van het land zo zat dat ze de promotie van hun staat volledig opgeven. Zodra een bezoeker de website opent, komt er een pop-up-venster tevoorschijn. “Dit doet de deur dicht. Wij geven het op. Winter, je wint. Iemand interesse in Key West?”, staat er bovenaan de pagina. De werknemers vinden dat vakantiegangers maar beter een enkeltje Florida kunnen boeken. “Vanwege dit vreselijk stomme weer, stelt Ithaca u voor om deze week de Florida Keys te bezoeken. Kom vooral terug als we hier ontdooid zijn.”

De promotie-actie lijkt te werken, voornamelijk voor Ithaca. VVV-medewerker Bruce Stoff bedacht de campagne omdat hij de kou meer dan zat is. “We dromen zo langzamerhand allemaal van palmbomen. Wij New Yorkers konden wel een grapje gebruiken”, vertelt hij aan Telegraph Travel. De opmerkelijke advertentie heeft er wel voor gezorgd dat steeds meer mensen de site van de stad bekijken.

Mochten bezoekers van de site koppig zijn en toch het besneeuwde Ithaca willen bezoeken, dan kunnen ze de link naar de website aanklikken. De site vraagt wel eerst of de aankomend toerist 100 procent zeker is van zijn keuze.