Media

Vrouw leeft al twee jaar vrijwel afval-vrij

17-02-2015 11:07

NEW YORK – De 21-jarige Lauren Singer uit New York heeft al twee jaar vrijwel geen afval meer geproduceerd. Geïnspireerd door een familie in Californië, maakt ze nu haar eigen tandpasta, eet ze biologisch voedsel en gebruikt ze geen plastic meer. Al haar afval past in één kleine weckpot.

Singer studeerde milieuwetenschappen aan de universiteit van New York en besloot twee jaar geleden om een ‘Zero Waste’ leven te leiden. “Toen ik zag dat een klasgenoot elke week zijn lunch in een plastic zakje meenam, met een plastic flesje water en een plastic afhaalbakje dacht ik: wij horen de toekomst van deze wereld te zijn. Eenmaal thuis voelde ik me enorm hypocriet toen ik mijn koelkast opendeed en alle producten in plastic verpakt waren. Op dat moment heb ik besloten alle kunstmatige verpakkingen te vermijden.”

De milieubewuste jonge blogger hield het niet bij deze maatregelen. Ze neemt al haar boodschappen mee in glazen potten en katoenen tasjes, koopt alleen nog maar tweedehands kleding en maakt tegenwoordig haar eigen tandpasta. Het recept is vrij simpel: kokosnootolie, natriumbicarbonaat en pepermuntolie. Lauren is zelfs van plan haar huisgemaakte beautyproducten te verkopen.

Lauren vertelt MSNBC dat een afval-vrij bestaan hebben niet makkelijk is, maar het zeker meer dan de moeite waard is. “Mensen vinden je raar. Het is niet bepaald cool om alleen maar over afval te lezen, schrijven en praten.” Haar extreem milieubewuste leven is te volgen op haar blog Trash is for Tossers.