Media

Hondje volgt zieke eigenaar naar ziekenhuis

15-02-2015 13:09

ROCKVILLE – Een hondje uit het Amerikaanse plaatsje Cedar Rapids, Ioawa, doet de uitdrukking ‘zo trouw als een hond’ eer aan. De viervoeter liep meer dan vijftien huizenblokken om haar zieke baasje te zoeken.

De lokale nieuwszender KCRG heeft camerabeelden waarop te zien is hoe de Schnauzer genaamd Sissy het ziekenhuis binnenkomt. Ze snuffelt wat rond en loopt vervolgens zonder te aarzelen de goede kant op.

Haar baasje, Nancy Franck, heeft kanker en ligt al een paar weken in het ziekenhuis. Maar Sissy was nog nooit mee geweest om haar op te zoeken. Toen Sissy plotseling verdwenen was, ging Nancy’s man Dale ervan uit dat het beestje weggelopen was. Maar wat bleek: Sissy had haar neus gevolgd om haar baasje op te sporen.

Halsband

Tot grote opluchting van Dale en Nancy dook Sissy niet veel later op in het ziekenhuis. “Ik dacht dat we haar kwijt waren, ze is nooit eerder van huis weggelopen”, aldus Dale. Ook het ziekenhuispersoneel stond perplex. “We keken op en zagen opeens een hondje door de lobby rennen en toen we haar halsband bekeken zagen we hoe ver van huis ze was”, vertelt een beveiliger van het ziekenhuis die het nummer op de halsband belde en Dale het blije nieuws vertelde.

Uiteindelijk strandde Sissy’s opmerkelijke zoektocht bij de lift van het ziekenhuis, maar het ziekenhuispersoneel bracht haar naar het baasje. Nancy is blij dat haar hondje haar op kwam zoeken om haar een glimlach op haar gezicht te bezorgen. “Het was geweldig om haar te kunnen zien. Ik ben blij dat ze zo slim was om de weg te weten.”