Media

Brit vanwege dubbelleven in gevangenis

13-02-2015 17:34

WINTERBOURNE – Adrian Linham is niet slim bezig geweest. De man trouwde vorig jaar voor een tweede keer en daar kwam zijn eerste vrouw, met wie hij nog steeds getrouwd was achter dankzij Facebook en dat zorgt er nu voor dat hij zijn daden mag overdenken in de gevangenis.

Terwijl Adrian getrouwd was met zijn vrouw Liz had hij stiekem al drie jaar een affaire. Liz had niks door, ze vond zelfs dat hun huwelijk op rolletjes liep. Haar man was wel heel vaak weg, maar hij had haar verteld dat dit vanwege zijn werk als duikinstructeur was. In werkelijkheid was Adrian bij zijn tweede vrouw, Hayley. “Hij vertelde me iedere dag hoeveel hij van me hield en dat hij graag bij me wilde zijn”, vertelt Liz.

Liz wist nergens van, totdat ze een brief kreeg van haar schoonmoeder. Daarin schreef ze dat ze het jammer vond dat Liz en Adrian waren gescheiden en dat haar zoon al weer een nieuwe vrouw had gevonden. Daarvan stonden de plaatjes op Facebook, aldus de schoonmoeder. Liz begreep er helemaal niks van, vertelt ze aan Daily Mail. Toch besloot ze haar man eens op te zoeken op Facebook, zo vond ze trouwfoto’s van hem en een andere vrouw. De plaatjes waren ook nog eens genomen op het Mexicaanse strand waar ze zelf ooit haar huwelijksreis met Adrian vierde.

“Ik confronteerde hem hiermee, maar hij ontkende alles. Daarna heb ik hem niet meer gesproken”, aldus Liz. “Het is echt een nachtmerrie, zoiets lees je meestal in de krant.” Liz was zo boos dat ze haar man aangaf bij de politie voor bigamie. Zo kwam het tot een rechtszaak. Adrian moet nu een straf van achttien weken uitzitten, daarbij krijgt hij ook een geldboete. Voor Hayley was het ook een verrassing dat haar man al getrouwd was, ze kwam er door de rechtszaak achter. Toch blijft ze achter Adrian staan.