Entertainment

Stalker moet uit buurt filmproducent blijven

10-02-2015 09:26

LOS ANGELES – David Geffen heeft voorlopig geen last meer van zijn stalker. De man moet de komende tien jaar minstens 180 meter uit de buurt van de 71-jarige muziek- en filmproducent blijven, schrijft TMZ.

Jamie Kuntz werd eind vorig jaar aangehouden voor het volgen, lastigvallen en bedreigen van Geffen. De advocaat van de twintiger liet in december weten aan de entertainmentsite dat de man een seksuele relatie met Geffen zou hebben gehad, maar dat de mediamagnaat een contactverbod aanvroeg nadat Kuntz diepere gevoelens voor hem had geuit.

De rechter heeft de jonge man veroordeeld tot een jaar psychologische hulp, twee keer per week. Ook heeft hij een proeftijd van twee jaar gekregen.

Man gekust

Kuntz kwam in 2012 in het nieuws nadat hij uit zijn American football-team was gezet omdat hij een man had gekust.

Geffen richtte onder meer platenmaatschappijen Asylum Records en Geffen Records op. Later stapte de zakenman in de filmwereld, door samen met onder anderen Steven Spielberg productiebedrijf DreamWorks op te zetten. Hij had begin jaren zeventig een relatie met zangeres Cher, maar kwam er later openlijk voor uit dat hij op mannen valt.