Media

Na 200 jaar meisje geboren in Britse familie

10-02-2015 12:41

MAIDSTONE – De kleine Myla is een echt wonder voor de Lawries. Het is namelijk het eerste meisje in 200 jaar dat wordt geboren binnen de Britse familie.

De laatste keer dat er een meisje werd geboren in de familie Lawrie was in 1809, toen Napoleon oorlog voerde op het Europese vasteland en de auto nog niet was uitgevonden. Sindsdien kregen de mannen in de familie alleen maar zonen, vijf generaties lang. Veel hoop op een dochter hadden de trotse ouders Hannah en Mark dus niet. Mark had al twee zonen uit een vorige relatie en hun eerste kind werd ook een jongen. ”Ik heb zelfs nagevraagd of Mark een genetische afwijking had waardoor hij alleen mannelijk sperma produceerde”, zegt Hannah tegen Daily Mail.

De Britse kreeg te horen dat dit niet bestond en dat iedereen altijd ongeveer even veel kans heeft op een jongen of een meisje. Hannah en Mark probeerden daarom voor de ovulatie een kind te verwekken, in plaats van tijdens of na de ovulatie. Dit zou de kans op een dochter namelijk vergroten, zo bleek uit onderzoek. Al snel was Hannah zwanger.

20 weken-echo

Toch waren Hannah en Mark ervan overtuigd dat het een jongen zou worden en kochten ze een blauwe buggy en een blauw autozitje. Maar bij de 20 weken-echo bleek het toch een meisje te zijn. ”Ik kon het niet geloven. Ik vroeg de echoscopist steeds maar of ze het wel zeker wist”, vertelt Hannah. ”Mark werd erg emotioneel en kreeg tranen. Tijdens het huilen zei hij dat het een cadeau van zijn vader was, die kort voor de zwangerschap was overleden. Hij had altijd een kleindochter gewild.”

Hannah kon maar niet geloven dat ze echt zwanger was van een meisje. Ze vroeg daarom keer op keer om een scan. zestien echo’s later vond de Britse het nog steeds moeilijk om te geloven. Bij Myla’s geboorte vroeg Hannah dan ook gelijk: ”Is het echt een meisje?”

De kleine Myla bleek inderdaad echt een meisje en leeft nu dan ook als een echte prinses. Haar kledingkast hangt vol jurkjes, felgekleurde leggings en tutu’s. ”Ik weet dat het overdreven is, maar ik kan het niet laten”, geeft Hannah toe.