Media

Verveelde man belt 911 meer dan 100 keer

08-02-2015 15:35

TRAVERSE CITY – Een Amerikaanse man heeft de hulpdiensten in Grand Traverse County overwerk bezorgd door meer dan honderd keer het alarmnummer 911 te bellen, terwijl er niets aan de hand was. Zijn verklaring was dat hij 911 belde als hij dronken was en zich verveelde.

De 25-jarige man zorgde de afgelopen weken voor veel overlast. Na elk telefoontje kwamen de hulpdiensten in actie, maar telkens bleek het loos alarm. Ze konden de dader niet traceren, omdat hij snel ophing. De laatste keer lokten ze hem uit de tent: hij moest meer moeite doen om de hulpdiensten te overtuigen en bleef lang genoeg aan de lijn om het telefoontje te traceren.

Volgens de Traverse City Record-Eagle klopten agenten bij diverse huizen aan en vonden ze uiteindelijk de verdachte. Ze doorzochten het huis en vonden zes verschillende telefoons waarmee de man in totaal 106 keer 911 had gebeld. Naast verveling gaf de beller nog een andere reden waarom hij zo vaak het alarmnummer had gebeld: hij zou zelf brandweerman zijn geweest en miste het werk. Op deze manier kon hij toch nog op de een of andere manier bij de hulpdiensten betrokken zijn.