Media

Baby geboren met twee foetussen in lichaam

07-02-2015 17:42

HONGKONG – In een ziekenhuis in Hongkong is een baby geboren met twee foetussen in haar lichaam. Het kindje werd in 2010 geboren, maar de artsen maken nu pas melding van het zeldzame geval. Het meisje is met succes geopereerd.

Volgens arts Yu Kai-man waren de foetussen tussen de acht en tien weken oud, toen ze bij het meisje werden weggehaald. Dat gebeurde drie weken na haar geboorte. Yu, een in verloskunde gespecialiseerde gynaecoloog, schrijft in een publicatie in Hongkong Medical Journal dat ze al aardig waren ontwikkeld. Ze hadden ledematen en een al goed ontwikkeld skelet. Verder waren enkele vitale lichaamsdelen al aanwezig.

Dat de foetussen niet al tijdens de zwangerschap van de moeder gevonden werden, komt volgens Yu omdat ze heel klein waren. Volgens de medicus is er tijdens de conceptie iets misgegaan met de celdeling, maar een echte verklaring is er niet. Foetus in fetu, zoals het verschijnsel ook wel wordt genoemd, komt maar heel zelden voor. Er zijn slechts tweehonderd gevallen bekend en het komt maar bij een op de vijfhonderd bevallingen voor.