Media

Vrouw moet ID-kaart tonen voor kopen fruit

05-02-2015 19:41

PLYMOUTH – Een 37-jarige vrouw moest tot haar verbazing een identiteitsbewijs laten zien toen ze fruit kocht bij een supermarkt. De reden was dat het alcoholisch kon worden als het zou fermenteren.

Kate Lancaster uit Cattedown kocht een bakje met meloen bij een filiaal van Tesco in Plymouth en wilde afrekenen bij een zelfscankassa. Op de display verscheen een melding dat er bij dit artikel een identiteitsbewijs nodig was om de leeftijd van de klant te verifiëren. De verbouwereerde vrouw stuurde later een e-mail naar Tesco met de vraag waarom er voor het kopen van fruit een ID-kaart nodig was.

Daarop liet een medewerker van Tesco weten dat de leeftijdsverificatie voortaan van toepassing is op fruit, omdat er door fermentatie een alcoholisch product ontstaat. “Ik liet het aan een collega lezen en we vielen bijna om van het lachen”, zegt Lancaster tegen Plymouth Herald. “Het is gewoon belachelijk. Zoiets verzin je niet.”

Voor de zekerheid vroeg de vrouw op de Facebookpagina van Tesco nog even of dit echt het nieuwe beleid van de supermarkt was. Uiteindelijk bleek het een vergissing te zijn: fruit blijft gewoon te koop voor minderjarigen.