Media

Naakstrand valt slecht bij ouders padvinders

05-02-2015 09:13

SAN DIEGO – Padvinders wandelen veel, zo ook de Cub Scouts van Troop 766 uit het Californische San Diego. Maar de laatste wandeltocht van de club is niet helemaal goed gevallen bij ouders van de padvinders. De route bleek deels over een naaktstrand te lopen.

Diane en Erik Lekven hielpen padvinderleider Desmond Wheatley en zijn scouts met de wandeltocht die aanvankelijk alleen door Torrey Pines State Park zou gaan. De groep met de ouders liep iets achter de groep van Desmond en bij het verlaten van de bossen bleek al snel dat Desmond een nogal merkwaardige route in gedachten had. Troop 766 marcheerde terug naar het clubgebouw via Black’s Beach, een groot naakstrand.

“Toen we bij het strand aankwamen, dacht ik meteen ‘waar zijn we in godsnaam mee bezig”‘, aldus Diane tegen CBS 8. De behulpzame moeder zette meteen een sprintje in richting Desmond om het hem te vragen. Zelf zag hij het probleem niet zo. “Rustig maar, ik kom hier zo vaak met mijn gezin, het is gewoon een naaktstrand.”

Het antwoord viel niet echt goed bij Diane en haar man. Samen met nog wat andere ouders eisen ze nu tekst en uitleg van de scoutingvereniging.