Media

Kangoeroe niet welkom in McDonald’s

04-02-2015 11:23

BEAVER DAM – Een vrouw in Wisconsin mocht de McDonald’s niet in met haar kleine kangoeroe. Klanten van het fastfoodrestaurant voelden zich niet veilig en belden de politie toen Diana Moyer met het beestje binnenkwam.

De vrouw heeft kanker en de kangoeroe helpt Diana met haar ziekte om te gaan. Zij en haar echtgenoot Larry hebben in totaal vijf kangoeroes en wonen net buiten de stad Beaver Dam. Toen Diana de McDonald’s binnenliep, had ze de kleine kangoeroe Jimmy in een deken gewikkeld en droeg ze hem in een autostoeltje. “Natuurlijk krijg je veel aandacht. Je ziet niet iedere dag een kangoeroe buiten een kooi”, vertelt haar man. “Het is maar een kleintje. Je kan hem aanraken en aaien.”

Toen de politie na een anoniem telefoontje bij het restaurant aankwam, vertelde Diana dat het dier haar emotionele steun geeft en gaf ze de agent een doktersverklaring. Ze verliet vrijwillig de McDonald’s, maar was wel erg overstuur. “We vonden het niet nodig om haar een boete te geven, laat staan haar te arresteren”, vertelt rechercheur Ryan Klavekoske van de politie van Beaver Dam.

Illegaal

Wisconsin erkent kangoeroes niet als dier dat emotionele steun geeft, dus de familie Moyer ziet hem meer als ‘therapeutisch huisdier’. “Jimmy is haar maatje, hij is een echte vriend voor haar. We hebben zelfs een autostoeltje en een kinderwagen voor hem”, aldus Larry Moyer. Volgens WISN zijn honden en kleine paarden wel toegestaan, zolang het dier wordt of is getraind om taken te verrichten ten behoeve van een persoon met een beperking.

McDonald’s heeft inmiddels gereageerd op het incident: “Wij willen onze restaurants voor alle klanten toegankelijk maken, inclusief mensen met een beperking. Bij McDonald’s streven wij naar een geweldige eetervaring voor elke klant.”