Entertainment

Animatiefilm Trippel Trappel naar Afrika

04-02-2015 05:19

UTRECHT – De Nederlandse animatiefilm Trippel Trappel Dierensinterklaas is verkocht aan Turkije en Noord-Afrika. Dat heeft producent il Luster woensdag gemeld. De film, die vertelt over dieren die ook het Sinterklaasfeest willen vieren, is binnenkort in die gebieden op televisie en de grote video-on-demand-kanalen te zien.

“We hebben het verhaal over Sinterklaas altijd al begrijpelijk willen houden voor een groter publiek dan alleen de kinderen in Nederland en België”, stelt een woordvoerder van il Luster. “In het begin van de film wordt de basis van het feest ook uitgelegd: elk land kent wel een dag waarop kinderen cadeautjes krijgen. En al ver voor de hele discussie losbarstte hadden wij besloten de Pieten zo neutraal mogelijk in beeld te brengen.”

Deze aanpak blijkt aan te slaan in het buitenland. “Bovendien zijn er niet zo heel veel animatiefilms voor heel jonge kinderen”, vertelt hij. “Disney-familiefilms zijn vaak net te eng voor kinderen onder de zes jaar.” Trippel Trappel heeft dezelfde sales agent die eerder ook een wereldpubliek vond voor Het Paard van Sinterklaas. De animatiefilm van il Luster wordt de komende week ook vertoond op de markt van het festival van Berlijn.

De producent werkt ondertussen met de KRO aan een animatieserie gebaseerd op de speelfilm. In een reeks van 26 korte afleveringen, die volgend jaar te zien moet zijn, gaan hoofdpersonen Takkie, Fretje en Kari diverse wetenswaardigheden over dieren behandelen. il Luster werkte vijf jaar aan Trippel Trappel Dierensinterklaas. Het was de eerste avondvullende handgetekende Nederlandse animatiefilm sinds de Ollie B. Bommel-film ‘Als je begrijpt wat ik bedoel’ uit 1982.