Media

Ondergoed drogen op luchthaven is vulgair

03-02-2015 20:39

CHIANG MAI – Pornchai Jitnavasathien, de president van de VVV van het Thaise Chiang Mai, is woedend op een Chinese toeriste. Die liet haar slipje en bh drogen op een stoel van de plaatselijke luchthaven. Hij vindt die actie vulgair.

Foto’s van de vrouw, die rustig met haar smartphone zit te spelen terwijl haar ondergoed ligt te drogen, zorgden op internet al voor veel commotie. Jitnavasathien doet er nog een schepje bovenop. Hij vindt de actie niet alleen vulgair; het toont volgens hem ook dat Chinese toeristen niet opgevoed zijn. Volgens de president moeten de touroperators de Chinezen beter begeleiden voor en tijdens hun vakantie naar het buitenland.

Volgens Bangkok Post heeft Jitnavasathien de autoriteiten van de luchthaven ook een brief gestuurd. Ook die moeten het onaangepaste gedrag van de Chinezen een halt toeroepen. Dat er niet is opgetreden tegen de vrouw verbaast de president. Een woordvoerster van de luchthaven heeft daar een verklaring voor. “Je was drogen in de vertrekhal is niet strafbaar en geen bedreiging van de veiligheid”, zegt ze tegen Mirror.