Media

Gevangenis bestolen van toiletartikelen

03-02-2015 18:16

GRAZ – De Karlau-gevangenis in Graz wordt bestolen. Dat zeggen gedetineerden van de op drie na grootste gevangenis van Oostenrijk. De dieven hebben het gemunt op wc-papier en toiletartikelen die de staat levert aan de gevangenis.

Al jaren worden er spullen gejat die voor de gedetineerden zijn bestemd. ”Normaal krijgen we elke maand een nieuwe voorraad”, zegt een van hen tegen Heute Zeitung. ”Maar er zijn ook maanden dat er helemaal niets geleverd wordt.” Het gaat naast wc-papier om schoonmaakmiddelen, zeep, tandenborstels en scheergerei. Al met al is er in de afgelopen jaren voor duizenden euro’s gestolen.

”Iemand heeft er een lucratief handeltje aan”, zegt een anonieme gedetineerde. De vraag is alleen wie. De directie moet dat nu uitzoeken. In een reactie zegt directeur Josef Mock niets van de diefstallen te weten. Hij kan dan ook niet zeggen of de gevangenen zelf een handeltje hebben opgezet of dat cipiers er met de spullen vandoor gaan. Ook weet Mock niet wat de gevangenen gebruiken als het wc-papier op is.