Media

Klant door het lint om verkeerde haarkleur

30-01-2015 20:17

STOCKHOLM – Een klant van een kapper in Stockholm is helemaal door het lint gegaan. Het haar van de vrouw kreeg maar niet de gewenste kleur, wat de kappers ook probeerden. Uiteindelijk moest na acht uur de politie komen opdraven om de ruzie te sussen.

De Zweedse was donderdagmiddag rond 15.00 uur in de kapsalon verschenen. Ze wilde haar kapsel opleuken met een kleurtje, maar op de of andere manier mislukte dat. Ze weigerde de zaak te verlaten en bleef net zo lang zitten tot de kappers een nieuwe poging waagden. De kleur werd er niet beter op. En de stemming ook niet, vooral niet omdat de vrouw weigerde te betalen.

Toen de politie rond 23.00 uur in de zaak kwam, was de spanning te snijden. De klant was woedend en de kappers liepen op hun laatste benen. Viktor Adolphson, de agent uit Stockholm die veel over zijn werk twittert en ook nu kwam opdraven om de boel te sussen, vertelt tegen Dagens Nyheter dat hij en een collega hebben bemiddeld tussen de kappers en de vrouw. ”Ze betaalt een deel van de kosten en de kappers gaan na een goede nachtrust verder aan de slag met haar kapsel.”

Overigens zegt Adolphson dat de politie eigenlijk in zulke zaken niet kan optreden. ”Niemand begaat een wetsovertreding”, zegt hij. ”Maar in dit geval was het wel goed dat we werden gebeld. Door te bemiddelen hebben we een vechtpartij kunnen voorkomen.”