Media

Siberische stad verandert in ijsblok

29-01-2015 13:17

DOEDINKA – De Siberische stad Doedinka is veranderd in een enorm ijsblok nadat een waterleiding was gesprongen. Het water in de straten kwam tot een meter hoog, maar omdat het buiten veertig graden onder nul was, bevroor alles direct.

Een fikse winterstorm teistert de Siberische stad al dagen. Eerst viel de stroom uit, vervolgens zaten bewoners zonder warm water en tot overmaat van ramp sprongen de pijpen. Omdat de duizenden liters water geen kant op konden, vroor het al snel vast. Inwoners van de stad plaatsen foto’s en filmpjes op sociale media, waarop meterslange ijspegels te zien zijn aan de wanden van hun huizen. Bovendien zitten hun auto’s volledig vastgevroren in het ijs op straat.

De Siberian Times meldt dat de elektriciteit en verwarming in scholen inmiddels weer werken, maar een groot aantal huizen staat nog steeds in de kou. De lokale politiek heeft bewoners van de stad inmiddels verboden beeldmateriaal op het internet te delen. De inwoners die zich toch online uitlaten, worden opgespoord en bestraft.

De temperatuur is inmiddels gestegen en de bevolking van Doedinka hoopt dat de straten binnenkort weer ijsvrij zijn.