Media

Politie in Melbourne zoekt doodskistdieven

29-01-2015 11:50

MELBOURNE – In Australië zijn twee dieven aan de haal gegaan met zeventien doodskisten. De mannen braken in bij een opslagplaats en schoven de kisten in een vrachtwagen. Sindsdien is er niets meer van de mannen noch de kisten vernomen.

Inspecteur Tony Long vroeg de bewoners van Melbourne op Facebook om hulp bij het opsporen van de daders. “Ik heb heel wat vreemde diefstallen meegemaakt, maar dit slaat alles. Deze boeven hebben doodskisten gestolen. Je hoort het goed, kisten. Zit je in de stamkroeg en komt er iemand op je af die vraagt: ‘psst, heb je interesse in een goedkope kist?’, laat het ons dan weten. PS. Sorry voor de grafhumor.”

De politie heeft sindsdien wel enkele tips gekregen, maar de dieven zijn nog niet opgepakt. Guardian Australia kan zich indenken dat de dieven ‘doodsbang’ zijn voor de politie, een opmerking die inspecteur Long wel waardeert. “Daar had ik nog niet aan gedacht! Dit hele gebeuren brengt me in een grafstemming, maar we proberen de onderste steen boven te krijgen. Ik hoop alleen dat ze niet ook zeventien lichamen hebben waar ze vanaf willen.”

De eigenaar van de kisten was op vakantie en deed pas een week na de diefstal aangifte. Volgens de begrafenisondernemer zijn de kisten ongeveer 1400 euro per stuk waard. Long denkt dat de dieven hoogstwaarschijnlijk de kisten willen verkopen. “Maar ze kunnen er natuurlijk ook aquariums van maken”, grapte hij.