Entertainment

Fassbender en Winslet in Steve Jobsfilm

28-01-2015 11:37

SAN FRANCISCO – Acteurs Michael Fassbender (als Steve Jobs) en Kate Winslet (als Joanna Hoffman) spelen de hoofdrollen in de nieuwe film over het leven van computericoon Steve Jobs. Dat is eindelijk officieel bevestigd na maandenlange geruchten hierover. De opnames van het project, dat als titel Steve Jobs heeft gekregen, zijn eerder deze week begonnen in San Francisco.

Dat meldden Amerikaanse media woensdag. Bijrollen zijn er voor acteurs Seth Rogen (als Steve Wozniak) en Jeff Daniels (als John Sculley). Het scenario is van Aaron Sorkin (The Newsroom, The Social Network). De regie is in handen van Danny Boyle, die eerder hits als Slumdog Millionaire en Trainspotting maakte.

Het is de tweede grote bioscoopfilm over het leven van Apple-oprichter Steve Jobs (1955-2011). Eerder werd zijn leven al verfilmd met acteur Ashton Kutcher in de hoofdrol, maar dit project werd lauw ontvangen door pers en publiek. De nieuwe film concentreert zich op drie belangrijke periodes in het leven van Jobs: de uitvinding van de eerste Mac, de oprichting van Next (het nieuwe bedrijf dat hij na zijn vertrek bij Apple begon) en de lancering van de Apple iMac.

Het is nog niet duidelijk wanneer de film in première moet gaan.