Media

‘Eekhoorns hebben mijn auto opgegeten’

28-01-2015 12:31

LONDEN – Tony Steeles heeft zijn Toyota Aygo moeten inruilen, omdat eekhoorns er volgens hem niet van af kunnen blijven. De knaagdieren zouden hun tanden zetten in het ecovriendelijke plastic waar sommige onderdelen van zijn gemaakt.

Al een paar dagen nadat hij de auto had gekocht, sloegen de eekhoorns toe. “De antenne is er al twee keer afgeknaagd en de zuurstofsensor en verschillende rubberachtige sieronderdelen zijn beschadigd”, zegt de Londenaar tegen het blad Auto Express. Tony moest vier of vijf keer terug naar de dealer voor reparaties.

Omdat alleen zijn wagen werd getroffen, denkt hij dat de diertjes afkomen op de onderdelen van natuurlijk materiaal. De dealer zei dat er geen verband was tussen de knagende eekhoorns en de ecovriendelijke onderdelen. Steele hoefde niet voor de reparaties te betalen en hij kreeg uiteindelijk een nieuwe Toyota Yaris mee.

Een Toyota-woordvoerder spreekt van een ‘ongebruikelijk’ probleem. “Maar het is bekend dat dit bij plastic kan gebeuren, of het nou van plantaardig materiaal gemaakt is of niet.” Het bedrijf gaat toch onderzoeken of het ontwerp kan worden aangepast, zodat knaagdieren worden afgeschrikt.