Media

Vader zet skiënde dochters op dieet

27-01-2015 16:30

TURIJN – Een vader van twee Italiaanse meiden vertelde zijn dochters dat ze te dik waren. De 53-jarige man uit Turijn zette zijn tieners op een macrobiotisch dieet en dwong ze intensief te gaan skiën. Dinsdag werd hij door een rechtbank schuldig bevonden aan mishandeling van zijn kinderen.

De dochters, inmiddels 17 en 20 jaar, gingen na de scheiding van hun ouders bij hun moeder wonen. Ze brachten een aantal weekeinden met hun vader door, schrijft La Republica. Die vond het nodig hen hevig te laten skiën en schotelde hen een vegetarisch dieet van louter granen en groenten voor.

“Jullie zijn te dik, jullie moeten meer sporten en zullen nooit iets bereiken in het leven”, hield de vader zijn dochters voor. De moeder deed in 2011 aangifte. Volgens de aanklager hadden de woorden van de vader een psychologisch verwoestende uitwerking gehad. Op de skischool konden getuigen het verhaal van de moeder bevestigen. De vader beweert dat hij alleen maar bezorgd was om de gezondheid van zijn kroost, maar de rechter oordeelde anders en legde hem dinsdag negen maanden celstraf op.