Sport

Seppi schakelt Federer uit

23-01-2015 08:09

MELBOURNE (ANP) – Roger Federer is vrijdag verrassend uitgeschakeld op de Australian Open. De als tweede geplaatste Zwitser verloor in vier sets van Andreas Seppi: 6-4 7-6(5) 4-6 7-6(5).

De Italiaan had de vorige tien ontmoetingen met Federer verloren. Hij stuit in de vierde ronde op de winnaar van de wedstrijd tussen de Australiër Nick Kyrigos en Tunesiër Malek Jaziri.

De 33-jarige Federer schreef de Australian Open al vier keer op zijn naam. Hij was in Melbourne op jacht naar zijn achttiende zege in een Grand Slam. Hij werd de afgelopen veertien jaar nooit eerder dan in de vierde ronde uitgeschakeld in Australië. Federer kende tegen Seppi vooral veel problemen met zijn forehand.

De 30-jarige Seppi sprak over een van zijn mooiste overwinningen uit zijn loopbaan. ,,Ik heb geprobeerd te genieten. Zo vaak speel ik niet op centre court”, jubelde hij na de wedstrijd die bijna drie uur duurde. ,,Daarbij speelde ik ook nog tegen Federer. Tegen hem tennissen is heel speciaal. Je voelt je nooit comfortabel tegen hem. Ik heb ook niet veel kansen gehad. Ik concentreerde me vooral op mij eigen opslagen. Ik ben erg blij met deze overwinning.”