Media

Hermafrodiete kat jaagt baasje op kosten

22-01-2015 20:15

NEWFOUNDLAND – Mittens lijkt een doodgewone kat, maar zijn baasje weet wel beter. Het beest is hermafrodiet. Dat betekent dat Mittens niet alleen gesteriliseerd moet worden. De kat wacht ook een castratie.

De operaties zijn een behoorlijke aanslag op de portemonnee van Colleen Clarke-Murphy. De vrouw van het Canadese eiland Newfoundland had Mittens gevonden. Ze viel meteen voor het zwervertje en wilde de kat een nieuw huis geven. Voor de zekerheid liet ze Mittens nog wel even door een dierenarts onderzoeken en die ontdekte dat het beest zowel mannelijke als vrouwelijke geslachtsdelen heeft.

“Ik dacht eerst dat ik de arts niet goed had verstaan”, zegt Clarcke-Murphy tegen CBC News. De operaties gaan 1500 dollar kosten, bijna 1100 euro. Dat was wel even slikken, maar met wat hulp van vrienden kunnen de rekeningen van de dierenarts straks worden betaald.

Clarcke-Murphy wilde eigenlijk dat Mittens een vrouwtje zou worden, maar de dierenarts heeft haar geadviseerd om voor een mannetje te kiezen. “We hebben al een vrouwtje en ik dacht dat een tweede wel goed zou zijn, maar het gaat er nu om wat het beste is voor Mittens.”