Media

Autistisch kind krijgt stofzuiger cadeau

22-01-2015 20:59

CLEVELAND – De autistische Dylan Johnson werd afgelopen weekend veertien. Het hoogtepunt van zijn verjaardagsfeest moest een demonstratie worden van een stofzuiger, want Dylan is helemaal bezeten van stofzuigers. Maar het feest werd nog mooier, want de verkoper deed de jongen na afloop het demonstratiemodel cadeau.

Dylan heeft volgens zijn moeder maar weinig interesses. Eerdere feestjes met clowns of een uitje naar de bioscoop konden de jongen niet boeien. Omdat hij helemaal bezeten is van stofzuigers van het merk Kirby, bedacht zijn moeder dat het leuk zou zijn om een vertegenwoordiger een demonstratie te laten doen. Ze schreef een brief naar het bedrijf en Kirby stuurde een vertegenwoordiger.

Al Archie, met 25 jaar verkoopervaring bij het bedrijf een echte kenner van de stofzuigers van Kirby, nam het klusje op zich. Hij had wat goodies bij zich, zoals een petje en een T-shirt, en hield op zijn gemak een uitgebreide demonstratie. Dylan vond het geweldig, vertelt zijn moeder aan TODAY.

Traantje

Archie had na zijn verkooppraatje een nog grotere verassing voor het joch. Hij mocht de stofzuiger houden. “We pinkten allemaal een traantje weg”, zegt moeder Jodie Greene, die de geste niet had verwacht.

De Kirby Sentria, die Archie volgens zijn werkgever uit eigen zak heeft betaald, staat met alle hulpstukken erbij naast het bed van Dylan. Hij is dolblij met zijn cadeau en zijn ouders ook. “We hebben hem nog nooit zo gelukkig gezien”, zegt zijn moeder. “Veel kinderen hebben posters aan de muur van popsterren of sporters. Dylan heeft een stofzuiger in zijn kamer.”