Media

Vliegtuig maakt noodlanding door schoen

21-01-2015 13:13

BIRMINGHAM – Een vliegtuig heeft een noodlanding moeten maken, omdat een vrouw onwel werd nadat een schoen op haar hoofd was gevallen. De piloot moest uitwijken naar Lissabon, waar de vrouw naar het ziekenhuis werd gebracht.

Hilda Holland (79) was samen met haar man vanaf de Canarische Eilanden op weg naar Birmingham. De passagier achter haar stond op om een trui uit het bagagekastje te halen. Helaas kwam er ook een schoen naar beneden tuimelen. Hilda werd op haar achterhoofd en oor geraakt en trok vlak daarna wit weg. Haar man was ervan overtuigd dat ze zou overlijden. “Ik dacht dat ze het niet zou halen, ik ben nog nooit in mijn leven zo bezorgd geweest”, vertelt hij aan Birmingham Mail.

Gelukkig waren er twee verpleegkundigen aan boord van het vliegtuig. Ze gaven mevrouw Holland zuurstof en verzorgden haar totdat het vliegtuig veilig geland was op het vliegveld van Lissabon. Hilda is in het ziekenhuis behandeld voor shockverschijnselen. De vrouw is nog niet helemaal hersteld van het ongeluk. Een ding weet ze al zeker: “Ik vlieg nooit meer.”