Media

Groundhog Day, in het echt

20-01-2015 13:03

Een Britse student heeft zijn studie moeten staken omdat het leven hem onmogelijk wordt gemaakt. Naar eigen zeggen komt dat door een ‘chronische déjà vu’. 

De 23-jarige man is inmiddels gestopt met tv-kijken, radio luisteren en kranten lezen, omdat hij alles al eerder heeft meegemaakt.

Volgens zijn artsen zegt hij vast te zitten in een tijdsbestek, en zegt hij ieder moment uit zijn leven al eens eerder te hebben meegemaakt.

De artsen staan voor een raadsel, want zijn neurologische conditie komt niet overeen met mensen die vaak déjà vu’s beleven. Volgens hen is het bizarre fenomeen wellicht ontstaan door paniekaanvallen.

De man beleeft volgens The Telegraph nu al acht jaar lang constant déjà vu’s. Hij had eerder ook al last van angsten en smetvrees, maar de laatste jaren zijn het vooral de déjà vu’s die de boventoon voeren in zijn leven.

De film Groundhog Day, waarin hoofdpersoon Phil iedere dag dezelfde dag beleeft en zich daarom steeds vreemder gedraagt, lijkt zodoende voor de Engelsman werkelijkheid te worden. In 2010 is het ‘Groundhog Day-gevoel’ van de man zo uit de hand gelopen dat hij geen nieuwsberichten meer wilde aanhoren. Het resulteerde in het staken van zijn studie.

Anp