Media

Man biedt cursus selfies nemen aan

20-01-2015 10:23

GLASGOW – Selfies nemen is een populair fenomeen en veel ondernemers proberen er dan ook een slaatje uit te slaan. Bijvoorbeeld de professionele fotograaf Stuart Dreghorn uit Glasgow, die tegen betaling een cursus selfie nemen aanbiedt.

Voor omgerekend zo’n 32 euro kun je bij Stuart terecht om te leren hoe je een perfecte selfie neemt, zo schrijft Mirror. Omdat de selfie-stick, een hulpmiddel bij het nemen van een selfie, op sommige plaatsen verboden is, hoopt hij met zijn cursus binnen te lopen.

Stuart kwam op het idee toen er een familie met een tienerdochter bij hem in de studio was voor een familieportret. Hij realiseerde zich toen hoe populair selfies nemen is geworden. “Het meisje was nogal nerveus voor de camera, terwijl ze totaal geen moeite had met foto’s maken van zichzelf met haar telefoon.”

Inmiddels heeft Stuart een aantal tips en trucs voor de perfecte selfie, die gaan over de achtergrond, het licht en de pose. Stuart hoopt spoedig onder meer Justin Bieber en Rihanna tot zijn toekomstige klantenkring te kunnen rekenen.