Entertainment

Björk brengt nieuw album vervroegd uit

20-01-2015 22:54

REYKJAVIK – Björk heeft haar nieuwe album Vulnicura vervroegd uitgebracht via iTunes. De nieuwe plaat zou pas in maart uitkomen maar lekte afgelopen weekend al uit een week nadat de IJslandse zangeres haar nieuwe album aankondigde. De fysieke plaat volgt wel pas in maart.

“Ik ben erg trots aan te kondigen dat mijn nieuwe album in maart uitkomt”, schreef ze vorige week op een handgeschreven brief die ze daarna op Twitter postte. De nummers heten Stonemilker, Lionsong, History of Touches, Black Lake, Family, Notget, Atom Dance, Mouth Mantra en Quicksand”, verklapt ze verder.

Nu laat ze op Twitter en Facebook weten dat het album de komende 24-uur via iTunes beschikbaar is. Ook vertelt ze op Facebook hoe het album tot stand is gekomen en dat de nummers zijn geschreven vlak voor en na een verbroken relatie.

Vulnicura is de opvolger van het in 2011 verschenen Biophilia, een project dat niet alleen een album bevatte maar ook kunstinstallaties, apps, performances en een film. Björk was al een tijdje intensief bezig met haar nieuwe album. In oktober vorig jaar zegde ze af voor de première van de Biophilia-film in Londen omdat ze te druk was met het nieuwe album.